Informatie en advies weegschaal-zaak.nl

Over weegschalen

Bij het maken van een keuze tussen weegschalen, is het van belang om een aantal zaken in acht te nemen. Hier zal ik enkele punten toelichten die van invloed kunnen zijn op uw keus.

Analoge weegschalen vs digitale weegschalen

Allereerst is er onderscheid te maken tussen het type weegschaal. Analoge weegschalen waren de eerste op de markt. De meeste werken mechanisch, hierdoor heeft u geen batterijen nodig wat kostenbesparend is. Het enige nadeel aan deze weegschalen is dat ze iets minder accuraat zijn. Desondanks kunt u hier prima mee wegen, gezien de onnauwkeurigheid vaak niet meer is dan een halve tot een hele kilo bij een personenweegschaal.
 
Digitale weegschalen daarentegen, zijn een stuk nauwkeuriger en zitten er vaak niet meer dan een paar gram naast. Deze weegschalen worden geactiveerd door een tikje te geven en schakelen zichzelf automatisch uit wanneer er 5 seconden geen gewicht op geplaatst wordt. De meeste digitale weegschalen werken op batterijen, maar doordat de weegschaal relatief kort en weinig gebruikt wordt, gaan deze vrij lang mee. Ook zijn er weegschalen die op zonne-energie werken.

Lichaamsanalyse weegschalen

State of the art. Deze weegschalen meten vrijwel alles wat u nodig heeft om uw gezondheid op peil te houden. Simpelweg door op de weegschaal te gaan staan, meet dit type uw gewicht, vochtpercentage, vetmassa, botpercentage en vaak berekent deze ook nog uw BMI.

Overige weegschalen

Naast de personenweegschalen zijn er ook keuken-, baby- en bagageweegschalen. Keukenweegschalen zijn van een kleiner formaat. Doordat deze gemaakt is om ingrediënten mee te wegen is deze zeer nauwkeurig. Babyweegschalen komen hierin sterk overeen. Deze hebben een iets kinderlijker uiterlijk en zijn zo vormgegeven zodat uw kind hier op kan liggen. 
 
Bagageweegschalen zijn klein van formaat en erg gemakkelijk mee te nemen op reis. Het bestaat uit een handvat en een haak of band, welke u om het handvat van uw koffer of tas plaatst. Door het handvat van de weegschaal op te tillen wordt direct het gewicht van uw bagage berekend en weergegeven.
 
Wilt u meer weten over welke weegschaal het beste bij u past, of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via de telefoon of mail. Zij helpen u graag bij het maken van een keuze.

<< Terug naar visuele versie

Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)